Supranumită de unii „mândria satului”, Școala de Arte din comuna Cuhnești, raionul Glodeni, și-a mai deschis o „filială”, la doar o aruncătură de băț de sediul central. Directoarea școlii de arte, Violeta Huzinschi, în prezent director interimar, i-a „exilat” acolo numai pe câțiva profesori. Asta pentru că aceștia din urmă nu s-au încumetat să jertfească bani din salariile lor mizerabile pentru a contribui la lichidarea consecințelor unui incendiu care, în decembrie 2014, a mistuit școala unde au învățat celebra soprană Valentina Naforniță și basistul nr. 1 Alex Calancea.

Scoala de Arte Cuhnesti (2015)
Bojdeuca unde sunt „exilați” un grup de profesori „neascultători” (stânga) și Școala de Arte Cuhnești renovată după incendiu (dreapta)

E de menționat că școala a ars în condiții foarte ciudate, motivul real al incendiului parcă fiind învăluit intenționat în ceață, ca și cum nu ar fi existat niciun vinovat bun de tras la răspundere pentru acel dezastru.

Se spune că, vara asta, Violeta Huzinschi i-ar fi impus pe subalternii săi să participe la lucrările de reconstrucție a școlii. Acest fapt i-a nemulțumit pe unii din mai multe puncte de vedere.

S-au găsit câțiva profesori de la Școala de Arte Cuhnești care nu au dorit să se ocupe de ceea ce ar trebui să facă niște specialiști cu pregătirea tehnică necesară. E o prostie să pui un muzicant să reconstruiască o școală afectată de incendiu, nu-i așa? Cine oare va fi vinovat dacă podul școlii, reconstruit de niște muzicanți, s-ar prăbuși în timpul lecțiilor peste copii și profesori? Violeta Huzinschi?! Totuși, e vorba de o școală, nu de o stână.

Ambițioasa directoare, care este și consilier local din partea Partidului Democrat din Moldova, nu i-a putut tolera pe supușii săi „neascultători” și i-a „izolat” repejor într-o bojdeucă situată în apropiere. În bojdeuca cu pricina a locuit cândva o familie de bătrâni. Violeta Huzinschi visa să construiască pe terenul acelei vechi gospodării o nouă școală. Dar până la urmă a ales să reconstruiască școala distrusă parțial de flăcări, întrucât nu s-au prea găsit mărinimoși care să sponsorizeze construcția unei noi școli.

La fața locului

Noua „filială” a Școlii de Arte Cuhnești

Condițiile de lucru la noua „filială” a Școlii de Arte Cuhnești, inaugurată recent.

Școala de Arte Cuhnești, sediul central

Reclame

Un gând despre “Persecuții selective la Școala de Arte Cuhnești

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s