Trandafirii lui Kiseliov se usucă. Urmează o demisie de onoare?

Se pare că Serghei Kiseliov, șeful democraților de la Bălți, a intrat în panică după ce a văzut cât de mult a investit până acum în tot felul de activități sociale și campanii de imagine fără a obține  în schimb fotoliul de primar al „capitalei de nord” și cât mai multe mandate în Consiliul municipal Bălți pentru cei mai loiali supuși ai săi.

Democratul nr. 1 de la Bălți s-ar fi bucurat nespus de mult când a aflat că pentru Persoana Sa au votat tocmai 1931 de bălțeni din totalul celor 51346 care au participat la scrutinul din 14 iunie. Pentru asta, el chiar a anunțat pe o rețea de socializare că are de gând să-i mulțumească fiecărui votant al său în parte. La cât de exclusivist este acest Kiseliov, e de mirare că l-au votat tocmai 1931 de oameni! Este totuși un rezultat excelent pentru un pretins democrat care, crezând că a „privatizat” toți trandafirii de la Bălți, a luat și și-a tăiat frumușel craca de sub picioare.

De ce oare vajnicul democrat nu a reușit să-i convingă nici măcar pe cei aproximativ 3000 de membri bălțeni ai PDM? Oare de ce pe Kiseliov nu l-au susținut nici măcar toți trandafirii „capitalei de nord”? Ce nu a mers? Cine este frâna democrației la Bălți? Totuși, personajul cu pricina a băgat parale grele în campania electorală și în tot felul de acțiuni sociale organizate de-a lungul ultimului an și s-ar fi așteptat să ajungă cel puțin în turul II, împreună cu Renato.

Probabil că nemulțumirile și tensiunile în interiorul PDM Bălți se vor amplifica, din cauza rezultatelor rușinoase pe care Kiseliov le-a obținut la alegerile locale generale. În acest context, demisia lui Kiseliov ar fi un pas oportun, ba chiar inevitabilă, pentru a se evita o eventuală explozie a mămăligii.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, pentru persoana Serghei Kiseliov au votat doar 3,82% din numărul total de bălțeni care au participat la scrutinul din 14 iunie. A ajuns drept pe al 5-lea loc, întrecându-l chiar și un Vadim Vacarciuc. Colac peste pupăză, democrații conduși de Kiseliov au obținut un singur mandat în Consiliul municipal Bălți.

Trandafirii lui Kiseliov încă nu au înflorit, dar deja se usucă. Așa pățește cel care conduce o organizație de partid ca și cum ar dirija o societate cu răspundere limitată. Așa pățește cel care, în fața a mii de oameni, se întreabă cine este el în această țară: oaspete, idiot sau ocupant. Așa pățește cel care, după alegeri, află cu stupoare că nu este decât un idiot. Va urma oare un „divorț” de onoare în familia democraților de la Bălți?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s