Plahotniuc, câtă samahoncă ai băut?

De parcă Moldova ar fi pusă la zidul ruşinii pentru toate „păcatele” sale: suntem recunoscuţi la scară mondială drept beţivi, sărăcia ne este brand naţional, corupţia ne sufocă, comunişti roşii-verzi-albaştri, precum şi alţi atâţia mofturoşi tărcaţi avem câtă frunză şi iarbă… Şi tot aşa mai departe. Cu alte cuvinte, Moldova este unul dintre ultimele locuri pe această planetă unde aş dori să calc, darămite să vieţuiesc.

Culmea este că adevărata Moldovă, Moldova oamenilor simpli, vrea să iasă din glod, dar nu poate, iar asta din cauza Moldovei celor bogaţi, care stăpânesc prostimea. La ce altceva te mai poţi aştepta de la voronini, lupi, filaţi, ghimpi dacă astfel de indivizi nici măcar nu vor să discute între ei – bărbăteşte, nu muiereşte – despre ceea ce urmează să se întâmple în Moldova în condiţiile haosului de acum? La ce te mai poţi aştepta de la plahotniuci, ulinici şi câte nume o mai fi având dacă aşa tipi, în bătaie de joc, se declară extratereştri? Eu ştiu că extratereştrii sunt străini de tot ce mişcă pe acest Pământ. Moldova, întâmplător au ba, tovarăşe Plahotniuc, tot se află pe această planetă, a treia de la Soare.

Nu vreau să spun că toţi moldovenii sunt beţivi, aşa cum ne numeşte lumea. Dar, mă întreb, cât pot să doarmă în ei moldovenii? Cum poate un prim-vicepreşedinte de Parlament să-şi permită să spună că este extraterestru? Sau poate că inoplaniteanul Plahotniuc a fost beat criţă când a luat decizia „să pună umărul” la guvernarea unui „stat de beţivani”? Dacă o ţară întreagă e beţivă, cum sunt conducătorii ei? Plahotniuc, fii măcar o dată în viaţă sincer şi recunoaşte: câtă samahoncă ai băut de te-ai pomenit înscăunat în „ţara beţivilor”?

Felul nostru de a fi, al nostru mioritism cronic, care e mai periculos decât alcoolismul, ne va duce… nicăieri.

Preluat de Jurnal.md şi HotNews.md
Reclame

Un gând despre “Plahotniuc, câtă samahoncă ai băut?

  1. Ai spus lucrurilor pe nume. Ca sa scapam de situatia existenta ar trebui sa nu existe acea supapa care se numeste „plecatul la munca peste hotare”. Cine stie, daca nu era ea poate ca demult se schimba situatia la noi in tara. Deocamdata avem ce avem – multi sunt nemultumiti dar nu stiu daca nemultumirea se va materializa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s